Reacties van leerlingen

Al zolang als ik mij kan herinneren ben ik aan het zingen. 

Net als een heleboel anderen, onder de douche, tijdens de afwas of op andere momenten dat ik alleen was. Op een dag besloot ik er iets mee te gaan doen en zo kwam ik bij Villa Ka terecht. Er ging een wereld voor me open. Met hele simpele veranderingen in mijn lijf en denken, bleken er ineens klanken uit te komen die ik nog nooit had gehoord bij mezelf!  In een ongedwongen en veilige sfeer durf ik mijn grenzen te verleggen en kom ik met een dosis energie thuis.  Verbazingwekkend hoeveel je kan leren van de medecursisten. Dit had ik veel eerder moeten doen, ik kan niet wachten tot de volgende les. 

 

Ik heb geleerd dat zingen ook een vorm van acteren is. Je stem heeft zoveel mogelijkheden die je leert in te zetten. Op het podium staan, je ontspannen terwijl je ook spanning voelt, all the way gaan, durven, goede feedback krijgen en leren geven is echt te gek. Je leert hier echt zingen.

 

Inmiddels heb ik een aantal lessen gehad. Erg leuk om samen met medecursisten elkaar te beluisteren en feedback aan elkaar te geven. Ik vind het erg prettig om niet alleen te zingen maar ook echt met de techniek bezig te zijn en het zanginstrument goed te leren beheersen/gebruiken. Daarnaast is het ook elke keer weer een hele happening om voor de groep te staan, hierdoor verleg ik elke keer  mijn eigen grenzen.

                   

Twee jaar geleden, toen ik op zoek was naar een goede zangdocent, werd ik getriggerd door de zin 'Christine Sweet heeft een moderne lesmethode ontwikkeld die ervoor zorgt je binnen 1 jaar de basis-technieken beheerst'. Niets is minder waar! Binnen anderhalf jaar heb ik zoveel geleerd dat ik nu zelf professioneel bezig ben in de muziek. Inmiddels ben ik gestopt bij Villa Ka. Het is een echte aanrader om bij Villa Ka zangles te nemen. Niet alleen de basistechnieken, maar ook gevoel, intensiteit, performance en het uitbreiden van zangbereik en zanginstrument wordt bijgebracht. Dit door het combineren van zangtechniek met NLP. Erg goed!

 

Al een tijdje speelde het door mijn hoofd: zangles.... Ik zong in een koortje en verveelde me er vaak. Zingen kon toch leuker? Ik zou willen zingen wat ik zelf mooi vind !

Op internet zocht ik naar mensen die mij zangles zouden kunnen geven. Zo kwam ik terecht bij Villa Ka. Dit bood aan wat ik zocht. Er wordt uitgegaan van zelfgekozen songs waar Villa Ka de begeleiding bij zoekt (karaoke) via de computer. Na tips over techniek wordt de song geoefend en opgenomen, waarna beluisterd kan worden wat je goed of fout doet. Nadat je de song een aantal keren hebt gezongen, merk je al gauw dat je vooruitgaat. Samen in een groepje les krijgen voegt nog meer toe door goed te luisteren naar elkaar en soms samen te zingen. Les krijgen is leuk, nooit saai en ongemerkt leer je veel. Voor een bruiloft oefende ik het liedje ' The chapel of love'. Het was de vraag of ik het durfde zingen. Ik heb het gedaan en tot mijn verbazing was iedereen enthousiast. Een compliment voor Villa Ka. Zingen is fijn en goed voor je als je er echt plezier in hebt. Ook goed voor je zelfvertrouwen, omdat het, als je het goed doet, een hele mooie manier van jezelf uiten is. Villa Ka helpt je daarbij op weg.Ik zit nu al een aardig tijdje, zo'n twee jaar, bij Villa Ka op zangles en heb het nog steeds naar mijn zin en ben zeker van plan nog lang vol te houden. In deze tijd ben ik, mijn stem en kennis heel erg vooruit gegaan en nog steeds komt Villa Ka met nieuwe uitdagingen, nieuwe optredens, CD of audities. Het is altijd vreselijk lachen en serieus zingen, een perfecte combinatie die nooit doet vervelen en die de kans geeft om te groeien. En ben je niet zeker? Dan is het het een keertje uitproberen zeker waard.

 

 

Hallo, tja, als je me dan toch de arm op de rug draait wil ik met alle plezier mijn visie op je lessen publiekelijk maken... auw, auw, niet zo hard!

 

Hier dan:

Om de twee week mag ik weer. Zingen! 

Mooie liedjes uitzoeken en naar beste kunnen vertolken. De coach en de rest van de groep geven op een prettige manier hun feedback. Elke keer dat je het nummer weer ten gehore brengt wordt het beter. Als je dan eindelijk denkt dat je het bijna perfect kent en kunt... "Keer eens wat meer in jezelf", "Toe maar, je mag jezelf best een beetje meer laten gaan" Het zijn precies die aanwijzingen die jouw als zanger verder en completer maken. De ene keer is het een technisch aspect de andere keer iets gevoelsmatig.

Zangles (singin'class) bij Villa Ka bevalt mij heel erg goed. Zangschool Villa Ka is erg deskundig en begeleidt je op een professionele manier. Ongedwongen. Er wordt tijd voor je genomen, je voelt je niet opgejaagd. Doordat je ook feedback moet geven op medeleerlingen (en anderen dus op jou), wordt ontdekt wat je oppikt. En hoe je het beste iets kan leren; via bewegingen of via een metafoor. Slim!

 

De gitaar aan de wilgen of zangles nemen. Gelukkig voor dat laatste gekozen. De lol in muziek maken is weer helemaal terug. Leren durven is heel bevrijdend.

 

Ik zit nu bijna een jaar op zangles bij Villa Ka. Het is altijd erg gezellig, ontspannen. Prima sfeer om te leren zingen, durven je grenzen op te zoeken. Ik heb zelf hiervoor 4 jaar niet hoger dan een B gezongen in de borststem. Ik dacht dat dat mijn bereik wel zo was. Hier heb ik met een paar simpele technieken geleerd al zeker een paar noten hoger te zingen!

 

In de groepsles heb ik supersnel de technieken geleerd, doordat de anderen feedback geven en door naar de anderen te luisteren met eigen gekozen nummers kan je zelf bepalen waar je aan wilt werken. En het is ook nog eens heel gezellig!

CONTACTGEGEVENS

Selwerderstraat 9, 

9717GJ GRONINGEN

06 - 50294029

villakagroningen@gmail.com

KvK-nummer: 68304765

  • Facebook
  • Villa Ka Groningen - YouTube

Copyright 2017-2019 Villa Ka Groningen | All Rights Reserved 

Made while Singing by De Kleine Zakenvrouw