Ik had behoorlijk last van onzekerheid en zat niet lekker in mijn vel. Daar liep ik in het dagelijks leven veel tegen aan en ook bij het zingen durfde ik mij niet voor 100% te geven. Daarom heb ik Villa Ka gevraagd of zij wat voor mij kon betekenen. Dat kon ze zeker! Onder andere middels het doen van de drie positie oefening bv. Ik stelde vragen aan mijn 'zorgeloze ik' en mijn 'zorgeloze ik' stelde vragen aan de persoon die ik op dat moment was. Thuis had ik een foto opgezocht van mijzelf uit de tijd toen ik nog vrolijk en zeker door het leven ging.  Ik heb tijdens de tweede sessie de foto mee genomen en voor deze gezongen. Hiermee haalde ik mijn 'zorgeloze ik', degene die ik weer graag zou willen zijn, naar me toe. Al na 3 sessies had ik veel resultaat geboekt en was terug komen niet meer nodig. 

Ik heb 2 sessies bij Villa Ka gedaan en ben verbaasd over de snelheid van het proces waar ik in ging. Na de eerste sessie was de kijk op mijn leven compleet veranderd, mede door de inzichten die ik kreeg gedurende de sessie over mijn positie en rol die ik automatisch in had genomen binnen mijn familie. Door te zingen kwam ik er achter hoe ik mezelf zag en voelde want met het zingen kon ik mezelf niet langer verbergen. Het voelt naakt en zoals Villa Ka zegt "kom je in de waarheid van jezelf te staan". Voorheen heb ik meerdere therapie vormen gedaan en niets kwam zo dicht bij als dit. Ik weet nu weer wie ik ben en wat ik wil. Ik voel me weer levend en blij !

Toen ik zocht naar een therapie op het internet stuitte ik op jouw website en het sprak me direct aan toen ik het verhaal las over 'het in ere brengen van het innerlijk kind'. Ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb ondanks mijn angst om te zingen en bepaalde dingen onder ogen te komen want ik heb mezelf terug gevonden. Ik voel me sterk, assertief, en happy!

 

Voor mij is therapie een proces, stapje voor stapje steeds een stukje verder. Het mooie aan de behandelingen is dat het niet zo maar een stapje is. Het zet iets in beweging van binnen dat heel subtiel maar krachtig door werkt waardoor er een hele stroom aan veranderingen op gang komt. Ik had niet een heel concreet doel, ik wilde me vrijer voelen, maar wanneer heb je dat bereikt? 

Ik merkte tijdens de sessies duidelijk dat er iets veranderde maar ik vond het lastig om precies te zeggen wat. Het leuke aan de combinatie met zang is dat ik aan mijn stem kon horen wat er was veranderd. Soms klonk mijn stem na een oefening krachtiger of vrolijker of helderder en de spanning en kriebelingen die ik vóór de oefening had opgemerkt waren verminderd of verdwenen. Mijn stem klonk steeds vrijer en de rest van mij ging mee met die bevrijding. In dit hele proces werd steeds de juiste aanwijzingen en oefeningen geven die aansloten bij wat ik op dat moment nodig had. 

Reacties op Zangtherapie

CONTACTGEGEVENS

Selwerderstraat 9, 

9717GJ GRONINGEN

06 - 50294029

villakagroningen@gmail.com

KvK-nummer: 68304765

  • Facebook
  • Villa Ka Groningen - YouTube

Copyright 2017-2019 Villa Ka Groningen | All Rights Reserved 

Made while Singing by De Kleine Zakenvrouw